Spring naar hoofd-inhoud

Welkom op onze website

Heeft u dringend een pastor nodig? Bel (06) 53 99 78 50.

Paasfilm: 'In de handen van mensen'

In de film volgen we Tessa en haar moeder Marjolein die ontdekken wat er met Jezus gebeurde met Pasen. Tessa vraagt zich af hoe haar moeder in het ziekenhuis kan blijven zorgen voor mensen die ze helemaal niet kent. Marjolein neemt haar dochter mee naar de kerk en vertelt dat Jezus een voorbeeld voor haar is. Het paasverhaal komt daarna tot leven, gespeeld door Bergse acteurs op bijzondere locaties in de stad.

Aanmelden voor het vormsel voor 1 maart

Eindelijk is het zover, we gaan starten met de aanmelding en daarna de voorbereiding van de kinderen op het Heilig Vormsel. Anders dan anders; absoluut. Dit jaar starten we digitaal en hopen dat we, wanneer de situatie het toelaat, de tieners ook 'live' kunnen ontmoeten.

Luisterend oor

Aangemoedigd door Monseigneur Liesen is een aantal vrijwilligers gevormd voor ‘Luisterend Oor’: een eenvoudig initiatief waarbij parochianen luisteren naar andere parochianen. De gevormde vrijwilliger luistert naar de zorg van de ander en indien gewenst kunnen ze er samen voor bidden. Daar waar de pastorale nood of vraag te groot is, weten de vrijwilligers de weg naar het pastorale team van de lokale parochie. Je kunt zeggen: het is een katholieke variant van De Luisterlijn.

Parochie in beeld: video

Woord van Bemoediging door één van de pastores (met één of twee assistenten), via het YouTube-kanaal van Kerkbelang Koewacht. Deze Woorden van Bemoediging komen tot stand in samenwerking met de drie Zeeuws-Vlaamse r.k.-parochies: H. Maria Sterre der Zee, Elisabeth-Parochie, H. Andreas West-Zeeuws-Vlaanderen en de stichting Kerkbelang Koewacht.

Voor de kinderen: knutselblad

Lees en knutsel je mee? Leuk om ook samen te doen!

Lees het RegioBlad online!

Het RegioBlad is ook digitaal beschikbaar. Maak gebruik van Google Chrome, dat werkt het beste.

NIEUWS UIT EN ROND DE PAROCHIE

Samen één Heer

De werkgroep Samen één Heer waarin de PKN, GKV en onze parochie participeren organiseert in Axel een mooie Paasactie

Livestreams

De vieringen online live meebeleven of terugkijken? U kunt terecht op www.kerkdienstgemist (zoek op RK Kerk Terneuzen). Tip voor gezinnen: www.sintfranciscuscentrum.nl. Dit centrum zorgt voor live-streams en Gezinspastoraat via Facebook, met kapelaan Jochem!

Nieuwsbrief Elisabeth-parochie

Onze parochie heeft een Nieuwsbrief. Hierin brengen onze pastores u een groet en melden zij nieuws uit de parochie. U kunt zich aanmelden via bureau@eparochie.nl.

Financiële gevolgen door corona

Ook onze parochie heeft te maken met minder inkomsten door de maatregelen die zijn genomen om corona in te dammen.

Gezinspastoraat thuis

De filmpjes van Kapelaan Jochem zijn wekelijks te zien. Hij zendt iedere woensdag- en zondagavond live uit om 19.00 uur, via Facebook.

Ruimte voor gebed en bezinning

Er zijn speciale plaatsen voor een gebed, een kaarsje of bezinning in Terneuzen, Sas van Gent en Zuiddorpe. Lees er hier meer over.