Spring naar hoofd-inhoud

Welkom op onze website

Heeft u dringend een pastor nodig? Bel (06) 53 99 78 50

Nieuwe pastoraal werker: Embregt Wever

De bisschop van Breda, Mgr. dr. J.W.M. Liesen, heeft Embregt Wever obl osb benoemd tot pastoraal werker in de Elisabeth-parochie Terneuzen en de andere Zeeuws-Vlaamse parochies. Wij hopen van harte dat Embregt zijn inbreng zal hebben aan de voortgang en ontwikkeling van het missionair pastoraat in Zeeuws-Vlaanderen en dat hij zijn werk met voldoening mag verrichten.

Willibrordustoren Terneuzen - Vredeskapel en expositie

Welkom in de Willibrordustoren in de Korte Kerkstraat in Terneuzen! Op de begane grond bevindt zich de Vredeskapel. Deze is dagelijks open van 9.30 tot 15.30 uur. De expositie van de rooms-katholieke enclave is op de eerste verdieping. Deze is van mei tot september tussen 13.30 en 15.30 uur vrij toegankelijk. Bezoek deze expositieruimte en de Vredeskapel buiten deze periode en tijden op afspraak, onder leiding van een gids. Lees de folder over de Willibrordustoren hier.

Afspraak maken?
Bel naar het Parochiebureau: 0115-616006. Of neem contact op met het Gidsenteam Zeeuws-Vlaanderen: 06-12711700. Tip: combineer uw bezoek met een rondleiding door de binnenstad!

Parochie in beeld: video

Woord van Bemoediging door één van de pastores (met één of twee assistenten), via het YouTube-kanaal van Kerkbelang Koewacht. Deze Woorden van Bemoediging komen tot stand in samenwerking met de drie Zeeuws-Vlaamse r.k.-parochies: H. Maria Sterre der Zee, Elisabeth-Parochie, H. Andreas West-Zeeuws-Vlaanderen en de stichting Kerkbelang Koewacht.

Biechten

U kunt tijdens en ook na de vastentijd een afspraak maken met de kapelaan om te biechten. Bel voor een afspraak met de teamassistente (0115-616006), elke werkdag tussen 10.00 uur en 11.30 uur.

Lees het RegioBlad online!

Het RegioBlad is ook digitaal beschikbaar. Maak gebruik van Google Chrome, dat werkt het beste. 

Vertrouwenspersoon parochies aangesteld

Daan Boonman is benoemd tot vertrouwenspersoon voor de parochies in Zeeuws-Vlaanderen: de parochie heilige Maria Sterre der Zee, de Andreasparochie en de Elisabethparochie. Lees meer.

MEDEDELINGENBLADEN

Zuiddorpe

Tweedaagse bedevaart Kevelaer 6 en 7 aug 2024

Meer praktische info is beschikbaar over de tweedaagse bedevaart Kevelaer op 6 en 7 aug 2024. Op vrijdag 3 mei j.l. was de openingsviering van het nieuwe pelgrimsjaar in de Antoniuskathedraal in Breda. Tijdens deze viering was het gerestaureerde Mariabeeld van onze broederschap te bewonderen. Het Mariabeeld zal niet meer meegaan naar Kevelaer, het beeld is te kwetsbaar. Vandaar dat besloten is om jaarlijks een openingsviering te houden in de kathedraal.

Al diverse jaren gaan we met een volle bus SAMEN vanuit Zeeuws-Vlaanderen en België naar Kevelaer. We gaan “samen onderweg” naar Kevelaer. Breda sluit zich ook met drie bussen bij ons aan. Kevelaer, waar Maria geëerd wordt als de Troosteres van de Bedroefden, is een mooie plaats om naar toe te gaan.

We hebben zo’n 30 hotelkamers weten te reserveren in het ons bekende Parkhotel. Volpension, zodat we bij aankomst beginnen met een warme maaltijd. Hier worden dan ook de sleutels uitgereikt voor uw kamer.Bij een eenpersoonskamer bent u € 138,50 verschuldigd, bij een 2-persoonskamer € 113,50 pp en bij een driepersoonskamer € 106,50.Reiskosten voor de bus: 40 euro. Muntjes voor de koffiestop € 2,75 per stuk en de contributie € 2,00 per jaar. Een misintentie kost € 10.00 

We maken nog enkele afspraken in Kloosterzande, Hulst en Terneuzen om informatie te geven en waar u zich kunt inschrijven. U kunt zich opgeven bij Cecile van Tiggelen, 06 53855975 of via tiggelenhulst@gmail.com 

Vastenactie: Waar en wanneer?

We zien u graag bij de activiteiten van de Vastenactie. Kijk hier voor alle informatie, welkom! Ook dit jaar werken de drie Zeeuws-Vlaamse parochies samen in het kader van de Vastenactie. Een nieuw project dit jaar: het werk van pater Cyril Swinne in de stad Barranquila te Colombia. Lees alle informatie over de Vastenactie 2024.

Inloopochtenden voor nabestaanden

U heeft afscheid moeten nemen van iemand die u lief was: uw echtgenoot of echtgenote, vader of moeder, kind, vriend of vriendin. U moet de leegte in uw leven een plaats geven en daarom biedt de Elisabeth-parochie inloopochtenden aan waarbij u als nabestaande contact kunt leggen met mensen in dezelfde omstandigheid. Ter bemoediging van elkaar. Geen 'zware' gesprekken, maar belangstelling voor de ander. De data van de Inloopochtenden vindt u hier.

Boekenhoek vol!

De kasten in de boekenhoek zijn vol. Voorlopig kunnen we geen nieuwe boeken meer kwijt, dus er even geen meer inleveren!

Hulp bij Oekraïne

De Zeeuws-Vlaamse parochies kwamen bij elkaar om te kijken welke hulp we kunnen bieden. Lees de brief van Pastoor Wiel Wiertz.

Vastenactie in het nieuws!

Landelijke aandacht van de Vastenactie voor onze activiteiten in Zeeuws-Vlaanderen. Lees meer op de website waarin ze de winkels een 'inspirerend voorbeeld' noemen.

Wat als je leeft in armoede

Waar kan je terecht?

Bij wie moet je zijn?

Is er ergens een helpende hand?

Livestreams

De vieringen online live meebeleven of terugkijken? U kunt terecht op www.kerkdienstgemist (zoek op RK Kerk Terneuzen). Tip voor gezinnen: www.sintfranciscuscentrum.nl. Dit centrum zorgt voor live-streams en Gezinspastoraat via Facebook, met pastoor Jochem!

Gezinspastoraat thuis

De filmpjes van pastoor Jochem zijn wekelijks te zien. Hij zendt iedere zondagavond live uit om 19.00 uur, via Facebook.

Ruimte voor gebed en bezinning

Er zijn speciale plaatsen voor een gebed, een kaarsje of bezinning in Terneuzen, Sas van Gent en Zuiddorpe. Lees er hier meer over.