Spring naar hoofd-inhoud

Welkom op onze website

Heeft u dringend een pastor nodig? Bel (06) 53 99 78 50.

Groot feest voor communicanten

Alle kinderen van 7 tot 12 jaar zijn van harte welkom op het Geloofsfeest dat op zaterdag 17 juli wordt gehouden in de feesttent in de tuin van de Onze Lieve Vrouwekerk aan de Kade 23 in Roosendaal.

Die dag zijn we de `koning te rijk` want we zijn uitgenodigd op het feest van Koning Jezus. In zijn paleis gaan we allemaal leuke, spannende en mooie opdrachten doen.

Steun het voedselbankproject

Wij willen graag de mensen van de voedselbank steunen met voeding die niet vaak of nooit in de pakketten aanwezig is. Een voorbeeld daarvan is melk. Voor velen van u is het een normale zaak dat u dagelijks melk drinkt. Voor de mensen van de voedselbank is dat niet zo.

SIBUSISO heeft u nodig

Vanaf begin mei is de actie voor Sibusiso van de Emmauskerk verplaats naar een winkel in de Noordstraat in Terneuzen.

De winkel is geopend op woensdag en zaterdagmiddag van 12.00 tot 16.00 uur.

De koffie met iets lekkers staat klaar. en u vindt er o.a. boeken, iconen, keramiek, wandkleden lp`s en cd`s, stoffen en jam.

Aanmelden voor het vormsel voor 1 maart

Eindelijk is het zover, we gaan starten met de aanmelding en daarna de voorbereiding van de kinderen op het Heilig Vormsel. Anders dan anders; absoluut. Dit jaar starten we digitaal en hopen dat we, wanneer de situatie het toelaat, de tieners ook 'live' kunnen ontmoeten.

Luisterend oor

Aangemoedigd door Monseigneur Liesen is een aantal vrijwilligers gevormd voor ‘Luisterend Oor’: een eenvoudig initiatief waarbij parochianen luisteren naar andere parochianen. De gevormde vrijwilliger luistert naar de zorg van de ander en indien gewenst kunnen ze er samen voor bidden. Daar waar de pastorale nood of vraag te groot is, weten de vrijwilligers de weg naar het pastorale team van de lokale parochie. Je kunt zeggen: het is een katholieke variant van De Luisterlijn.

Parochie in beeld: video

Woord van Bemoediging door één van de pastores (met één of twee assistenten), via het YouTube-kanaal van Kerkbelang Koewacht. Deze Woorden van Bemoediging komen tot stand in samenwerking met de drie Zeeuws-Vlaamse r.k.-parochies: H. Maria Sterre der Zee, Elisabeth-Parochie, H. Andreas West-Zeeuws-Vlaanderen en de stichting Kerkbelang Koewacht.

Voor de kinderen: knutselblad

Lees en knutsel je mee? Leuk om ook samen te doen!

Lees het RegioBlad online!

Het RegioBlad is ook digitaal beschikbaar. Maak gebruik van Google Chrome, dat werkt het beste.

Weer vieringen in Philippine en Zuiddorpe

Vanaf zondag 30 mei zijn er afwisselend om de week vieringen in Philippine en Zuiddorpe om 9.30 uur. Op 30 mei vindt de viering plaats in Zuiddorpe. Pastor Dieleman gaat dan voor.

In Philippine kunt u reserveren op 06-27320096

In Zuiddorpe kunt u reserveren op 06-82834757

Webinars voor jongeren

Er staan weer twee Webinars live, die zeker voor jonge mensen de moeite waard zijn.

De eerste is: http://jongkatholiek.nl/agenda/webinar-je-relatie-met-jezus-vormgeven/

In zeven avonden gaat het er over hoe je handen en voeten kunt geven aan je relatie met Christus.

De tweede is een 4-delige serie over God roept. Deze gaat over de missie van de kerk.

Vastenaktie nog steeds actief

Hoewel de vasten en Pasen al geruime tijd achter ons liggen, is nog volop gelegenheid de vastenactie te steunen en zo te proberen om de bonus binnen te halen.

u leest er meer over onder diaconie

Livestreams

De vieringen online live meebeleven of terugkijken? U kunt terecht op www.kerkdienstgemist (zoek op RK Kerk Terneuzen). Tip voor gezinnen: www.sintfranciscuscentrum.nl. Dit centrum zorgt voor live-streams en Gezinspastoraat via Facebook, met kapelaan Jochem!

Gezinspastoraat weer volop actief

Hierbij treft u een overzicht aan van het aanbod van het gezinspastoraat voor de komende periode tot aan de zomervakantie. Het Geloofsfeest en de Gezinsdag aan Zee gaan we echt weer ‘live’ doen: we zien er erg naar uit om weer samen te komen! Natuurlijk houden we rekening met de geldende coronamaatregelen.

Nieuwsbrief Elisabeth-parochie mei 2021

Onze parochie heeft een Nieuwsbrief. Deze week is er weer een nieuwe versie verschenen. U kunt zich aanmelden via bureau@eparochie.nl.

Vacature bestuur PKC Noord

Binnen het bestuur van Parochie Kern Commissie Noord(PKC-Noord) is per 1 januari 2021 een vacature ontstaan.

Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden of informatie aanvragen op het parochiebureau of bij de voorzitter, één van de andere PKC-leden of één van de pastores.

Gezinspastoraat thuis

De filmpjes van Kapelaan Jochem zijn wekelijks te zien. Hij zendt iedere woensdag- en zondagavond live uit om 19.00 uur, via Facebook.

Ruimte voor gebed en bezinning

Er zijn speciale plaatsen voor een gebed, een kaarsje of bezinning in Terneuzen, Sas van Gent en Zuiddorpe. Lees er hier meer over.