Spring naar hoofd-inhoud

Welkom op onze website

Heeft u dringend een pastor nodig? Bel (06) 53 99 78 50.

Bisschop Liesen benoemt nieuwe priester voor Zeeuws Vlaanderen

Bisschop Liesen heeft kapelaan Rojas Romero per 1 januari benoemd als kapelaan voor de drie parochies in Zeeuws Vlaanderen.

Kapelaan Romero wordt de opvolger van kapelaan Jochem van Velthoven, die medio oktober gaat werken in Oosterhout.

Noveenkaars Elisabethdagen te koop

De Elisabethdagen staan dit jaar in het teken van Sint-Jozef. Evenals vorig jaar is er een bijzondere noveenkaars te koop. Op de kaars staat een kopie van een icoon van Sint-Jozef. Deze icoon is in bezit van kapelaan Jochem van Velthoven.
De noveenkaars wordt geleverd met een actueel gedicht geschreven door zr. dr. Noëla Polet. De kaars kost 10 euro contant en is in Philippine en Zuiddorpe bij de koster te koop na afloop van de zondagsviering. In Terneuzen is de noveenkaars te koop in het parochiecentrum, op werkdagen tussen 10.00 en 12.00 uur.

Cursus Geloof in Kunst in Terneuzen

Het Franciscuscentrum, het vormingscentrum van Bisdom Breda, organiseert in samenwerking met het vicariaat Middelburg in het najaar van 2021 een cursus ‘Geloof in kunst’ in Terneuzen, Zeeuws-Vlaanderen.

Parochie in beeld: video

Woord van Bemoediging door één van de pastores (met één of twee assistenten), via het YouTube-kanaal van Kerkbelang Koewacht. Deze Woorden van Bemoediging komen tot stand in samenwerking met de drie Zeeuws-Vlaamse r.k.-parochies: H. Maria Sterre der Zee, Elisabeth-Parochie, H. Andreas West-Zeeuws-Vlaanderen en de stichting Kerkbelang Koewacht.

Lees het RegioBlad online!

Het RegioBlad is ook digitaal beschikbaar. Maak gebruik van Google Chrome, dat werkt het beste.

Mededelingenbladen Terneuzen

Goed nieuws

Vanaf deze week zijn er ook weer mededelingenbladen van Philippine en Zuiddorpe.

Mededelingenbladen Philippine

Mededelingenbladen Zuiddorpe

Goed nieuws

Wat als je leeft in armoede

Waar kan je terecht?

Bij wie moet je zijn?

Is er ergens een helpende hand?

'Als God renoveert' van fr. James Mallon door kapelaan J. van Velthoven

Dit najaar gaan we, weer vanuit het Sint Francicuscentrum, het vormingscentrum van Bisdom Breda, deze boekbesprekingen door kapelaan Jochem van Velthoven hernemen. We starten op woensdagavond 8 september om 19.30 uur in de Emmaüskerk, Alberdingk Thijmstraat 2 in Terneuzen.
Aanmelden kunt u via de website van het Sint Franciscuscentrum. Eventueel aanmelden kan ook via bureau@eparochie.nl o.v.v. naam , emailadres en telefoonnummer.

Er volgen na deze datum nog 3 avonden en wel op 10 november, 15 december 2021 en op 2 februari 2022.
Graag ontmoeten wij u weer op 8 september en wij wensen u een gezegende mooie zomervakantie toe.

85+ middagen

Beste 85 plussers,

We zijn weer begonnen met de mini 85 plussers middag, op deze middag zijn 6 personen welkom waar we onder Corona verantwoorde omstandigheden een veilige gezellige middag met elkaar hebben met een hapje en een drankje erbij.  U bent hier ook van harte welkom voor als u zich aanmeld bij Marja Kok,

telefoon 0115-676909 of 0636519863 of via het parochiebureau op werkdagen tussen 08.30 en 15.00 uur op telefoonnummer 0115-616006 We zien u graag weer terug na al die tijd kan een middagje afleiding heel gezellig uitpakken.

Heeft u geen vervoer laat het dan tijdig weten dan zorgen we daar voor!

vriendelijke groet,

Marja Kok Coördinator 85 plus groep.

Livestreams

De vieringen online live meebeleven of terugkijken? U kunt terecht op www.kerkdienstgemist (zoek op RK Kerk Terneuzen). Tip voor gezinnen: www.sintfranciscuscentrum.nl. Dit centrum zorgt voor live-streams en Gezinspastoraat via Facebook, met kapelaan Jochem!

Nieuwsbrief Elisabeth-parochie september 2021

Onze parochie heeft een Nieuwsbrief. Deze week is er weer een nieuwe versie verschenen. U kunt zich aanmelden via bureau@eparochie.nl.

Vacature bestuur PKC Noord

Binnen het bestuur van Parochie Kern Commissie Noord(PKC-Noord) is per 1 januari 2021 een vacature ontstaan.

Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden of informatie aanvragen op het parochiebureau of bij de voorzitter, één van de andere PKC-leden of één van de pastores.

Gezinspastoraat thuis

De filmpjes van Kapelaan Jochem zijn wekelijks te zien. Hij zendt iedere woensdag- en zondagavond live uit om 19.00 uur, via Facebook.

Ruimte voor gebed en bezinning

Er zijn speciale plaatsen voor een gebed, een kaarsje of bezinning in Terneuzen, Sas van Gent en Zuiddorpe. Lees er hier meer over.