Spring naar hoofd-inhoud

Welkom op onze website

Heeft u dringend een pastor nodig? Bel (06) 53 99 78 50

Marialof in Philippine op 15 oktober

Het Cuyperskerkkoor organiseert op 15 oktober het 'Marialof' in de parochiekerk H. Maria Hemelvaart in Philippine. U bent van harte uitgenodigd om mee te doen. Oktober is de Rozenkransmaand en dus een mooie gelegenheid om samen methet Cuyperskerkkook het Marialof te vieren. Naast het bidden van de Rozenkrans worden ook Marialiederen gezongen, klassieke en meezingers. Aanvang: 15.00 uur. Na afloop (rond 16.00 uur) koffie/thee. Als u een Rozenkrans heeft, neem die dan mee!

Om de kosten te drukken, is er een collecte.

Zing mee in het Kerstkoor!

Sjaloom begint een Kerst-projectkoor!

Altijd al eens willen zingen, maar niet vast willen zitten aan een lidmaatschap?
Alle positieve effecten van heerlijk ontspannen zingen willen ontdekken?
En daarbij volledig in Kerstsferen komen?

Doe dan mee met het interkerkelijk koor Sjaloom. Als afsluiting van het project verlenen we rond Kerst diverse medewerkingen in kerkdiensten. Start op zondag 30 oktober, van 19.00 tot 20.30 uur inclusief een pauze. We repeteren in de Goede Herderkerk, Koninginnelaan 4 te Terneuzen. Voor meer info: sjaakhamelink@gmail.com.

Willibrordustoren Terneuzen - Vredeskapel en expositie

Welkom in de Willibrordustoren in de Korte Kerkstraat in Terneuzen! Hier vindt u de Vredeskapel en in de tentoonstellingsruimte een expositie over de geschiedenis van de Rooms-Katholieke enclave in dit gebied.

De Vredeskapel (op de begane grond) is dagelijks open van 9.30 tot 15.30 uur.

De expositieruimte (op de eerste etage) is in de periode van 10 juli tot en met 9 augustus 2022 dagelijks open van 13.30 tot 15.30 uur. Bezoek deze expositieruimte en de Vredeskapel buiten deze periode en tijden op afspraak, onder leiding van een gids.

Voor afspraken, bel of e-mail:

De Elisabeth-parochie: e-mailadres bureau@eparochie.nl of 0115-616006 (tijdens werktijd van maandag tot en met vrijdag van 9.30 tot 11.30 uur).

Voor een uitgebreide rondleiding voor de binnenstad van Terneuzen, met daarbij inbegrepen een bezoek aan de Willibrordustoren, contacteer het Gidsenteam (www.gidsenteam-zvl.nl), via e-mail info@gidsenteam-zvl.nl of telefonisch 06-12711700.

Kennismaking met onze nieuwe kapelaan

In de link stelt onze nieuwe kapelaan zich graag schriftelijk voor aan de parochianen.

Parochie in beeld: video

Woord van Bemoediging door één van de pastores (met één of twee assistenten), via het YouTube-kanaal van Kerkbelang Koewacht. Deze Woorden van Bemoediging komen tot stand in samenwerking met de drie Zeeuws-Vlaamse r.k.-parochies: H. Maria Sterre der Zee, Elisabeth-Parochie, H. Andreas West-Zeeuws-Vlaanderen en de stichting Kerkbelang Koewacht.

Lees het RegioBlad online!

Het RegioBlad is ook digitaal beschikbaar. Maak gebruik van Google Chrome, dat werkt het beste. 

MEDEDELINGENBLADEN

Boekenhoek vol!

De kasten in de boekenhoek zijn vol. Voorlopig kunnen we geen nieuwe boeken meer kwijt, dus er even geen meer inleveren!

Hulp bij Oekraïne

De Zeeuws-Vlaamse parochies kwamen bij elkaar om te kijken welke hulp we kunnen bieden. Lees de brief van Pastoor Wiel Wiertz.

Vastenactie in het nieuws!

Landelijke aandacht van de Vastenactie voor onze activiteiten in Zeeuws-Vlaanderen. Lees meer op de website waarin ze de winkels een 'inspirerend voorbeeld' noemen.

Wat als je leeft in armoede

Waar kan je terecht?

Bij wie moet je zijn?

Is er ergens een helpende hand?

Livestreams

De vieringen online live meebeleven of terugkijken? U kunt terecht op www.kerkdienstgemist (zoek op RK Kerk Terneuzen). Tip voor gezinnen: www.sintfranciscuscentrum.nl. Dit centrum zorgt voor live-streams en Gezinspastoraat via Facebook, met pastoor Jochem!

Gezinspastoraat thuis

De filmpjes van Kapelaan Jochem zijn wekelijks te zien. Hij zendt iedere woensdag- en zondagavond live uit om 19.00 uur, via Facebook.

Ruimte voor gebed en bezinning

Er zijn speciale plaatsen voor een gebed, een kaarsje of bezinning in Terneuzen, Sas van Gent en Zuiddorpe. Lees er hier meer over.