Spring naar hoofd-inhoud

Welkom op onze website

Heeft u dringend een pastor nodig? Bel (06) 53 99 78 50

Willibrordustoren Terneuzen - Vredeskapel en expositie

Welkom in de Willibrordustoren in de Korte Kerkstraat in Terneuzen! Op de begane grond bevindt zich de Vredeskapel. Deze is dagelijks open van 9.30 tot 15.30 uur. De expositie van de rooms-katholieke enclave is op de eerste verdieping. Deze is van mei tot september tussen 13.30 en 15.30 uur vrij toegankelijk. Bezoek deze expositieruimte en de Vredeskapel buiten deze periode en tijden op afspraak, onder leiding van een gids. Lees de folder over de Willibrordustoren hier.

Afspraak maken?
Bel naar het Parochiebureau: 0115-61600. Of neem contact op met het Gidsenteam Zeeuws-Vlaanderen: 06-12711700. Tip: combineer uw bezoek met een rondleiding door de binnenstad!

Kennismaking met onze nieuwe kapelaan

In de link stelt onze nieuwe kapelaan zich graag schriftelijk voor aan de parochianen.

Parochie in beeld: video

Woord van Bemoediging door één van de pastores (met één of twee assistenten), via het YouTube-kanaal van Kerkbelang Koewacht. Deze Woorden van Bemoediging komen tot stand in samenwerking met de drie Zeeuws-Vlaamse r.k.-parochies: H. Maria Sterre der Zee, Elisabeth-Parochie, H. Andreas West-Zeeuws-Vlaanderen en de stichting Kerkbelang Koewacht.

Biechten

U kunt tijdens en ook na de vastentijd een afspraak maken met de kapelaan om te biechten. Bel voor een afspraak met de teamassistente (0115-616006), elke werkdag tussen 10.00 uur en 11.30 uur.

Lees het RegioBlad online!

Het RegioBlad is ook digitaal beschikbaar. Maak gebruik van Google Chrome, dat werkt het beste. 

Vertrouwenspersoon parochies aangesteld

Daan Boonman is benoemd tot vertrouwenspersoon voor de parochies in Zeeuws-Vlaanderen: de parochie heilige Maria Sterre der Zee, de Andreasparochie en de Elisabethparochie. Lees meer.

MEDEDELINGENBLADEN

Gregoriaanse ochtend 14 oktober

Op zaterdag 14 oktober is het Gregoriaanse ochtend, van 9.30 tot 12.00 uur in de Emmaüskerk, Alberdingk Thijmstraat 2 in Terneuzen.

Maak (opnieuw) kennis met dit eeuwenoude repertoire. We zingen pareltjes uit de muziekgeschiedenis en verkennen de middeleeuwse koorklank. Iedereen is welkom, met of zonder koor- of zangervaring. Muzikale leiding: Joachim Kelecom, docent aan het Centrum Gregoriaans. Deelname: € 20,00 (incl. partituren en koffie). Betaling geldt als inschrijving: BE22 7370 1000 1147 - BIC: KREDBEBB - vermeld 'Ochtend Terneuzen'. De ochtend gaat door vanaf 12 deelnemers. Bij annulering door de organisatie krijgt u het inschrijfgeld teruggestort. Centrum Gregoriaans v.z.w., Keldermansvest 47, 2800 Mechelen, cursist.gregoriaans@telenet.be.

Op reis

Ga mee op reis, een bedevaart in de voetsporen van Sint Bernardus van 23 tot en met 28 oktober. Meld je aan via bisdombedevaart@bisdombreda.nl. Meer info over de reis lees je hier.

Inloopochtenden voor nabestaanden

U heeft afscheid moeten nemen van iemand die u lief was: uw echtgenoot of echtgenote, vader of moeder, kind, vriend of vriendin. U moet de leegte in uw leven een plaats geven en daarom biedt de Elisabeth-parochie inloopochtenden aan waarbij u als nabestaande contact kunt leggen met mensen in dezelfde omstandigheid. Ter bemoediging van elkaar. Geen 'zware' gesprekken, maar belangstelling voor de ander. De data van de Inloopochtenden vindt u hier.

Boekenhoek vol!

De kasten in de boekenhoek zijn vol. Voorlopig kunnen we geen nieuwe boeken meer kwijt, dus er even geen meer inleveren!

Hulp bij Oekraïne

De Zeeuws-Vlaamse parochies kwamen bij elkaar om te kijken welke hulp we kunnen bieden. Lees de brief van Pastoor Wiel Wiertz.

Vastenactie in het nieuws!

Landelijke aandacht van de Vastenactie voor onze activiteiten in Zeeuws-Vlaanderen. Lees meer op de website waarin ze de winkels een 'inspirerend voorbeeld' noemen.

Wat als je leeft in armoede

Waar kan je terecht?

Bij wie moet je zijn?

Is er ergens een helpende hand?

Livestreams

De vieringen online live meebeleven of terugkijken? U kunt terecht op www.kerkdienstgemist (zoek op RK Kerk Terneuzen). Tip voor gezinnen: www.sintfranciscuscentrum.nl. Dit centrum zorgt voor live-streams en Gezinspastoraat via Facebook, met pastoor Jochem!

Gezinspastoraat thuis

De filmpjes van pastoor Jochem zijn wekelijks te zien. Hij zendt iedere zondagavond live uit om 19.00 uur, via Facebook.

Ruimte voor gebed en bezinning

Er zijn speciale plaatsen voor een gebed, een kaarsje of bezinning in Terneuzen, Sas van Gent en Zuiddorpe. Lees er hier meer over.