Spring naar hoofd-inhoud

Welkom op onze website

Heeft u dringend een pastor nodig? Bel (06) 53 99 78 50

Bedevaartstocht Westdorpe - Oostakker - Westdorpe

De Elisabeth-parochie organiseert voor de 17e keer de wandel-fietstocht naar Oostakker, in de nacht van zaterdag 11 mei op zondag 12 mei 2024.

Programma:

01.00 uur vertrek wandelaars
05.00 vertrek fietsers
06.45 vertrek auto's
07.30 misviering in de basiliek
08.30 uur gezamenlijk ontbijt / bezoek grot
09.15 uur vertrek wandelaars
10.15 uur vertrek fietsers
11.15 uur koffiestop fietsers / wandelaars/ auto
12.45 uur aankomst fietsers Westdorpe
15.30 uur verwachte aankomst wandelaars.

Info en aanmelden voor 3 mei bij: Roger en Bianca Mateijsen-van Haelst.
Tel: 0115 - 454836 (na 18.00 uur) e-mail: rmateijsen@zeelandnet.nl

Bijdrage in de kosten: € 15,00 per persoon. Gelieve te voldoen op NL65RABO0142135410 t.n.v. BGRM van Haelst o.v.v Bedevaartstocht 2024.

Is wandelen of fietsen niet haalbaar? Ook met de auto is iedereen van harte welkom. Kunt u zelf niet rijden? Laat het weten, mogelijk is er nog een plaatsje vrij bij iemand in de auto.

 

 

Wie gaat er mee? Bedevaarten Banneux

Het Diocesaan Banneux comité van het bisdom Breda organiseert ook in 2024, waarin we de 91ste verjaardag van de verschijningen vieren, een meerdaagse naar het Belgische Banneux N-D, aan de voet van de Ardennen. De reis is van 31 mei tot en met 4 juni. De begeleiding wordt verzorgd door eigen pastores en zorgteam die samen willen instaan voor een inspirerende bedevaart en een aangenaam verblijf. Lees meer over de bedevaart, het programma en aanmelden.

Nieuwe pastoraal werker: Embregt Wever

De bisschop van Breda, Mgr. dr. J.W.M. Liesen, heeft Embregt Wever obl osb benoemd tot pastoraal werker in de Elisabeth-parochie Terneuzen en de andere Zeeuws-Vlaamse parochies. Wij hopen van harte dat Embregt zijn inbreng zal hebben aan de voortgang en ontwikkeling van het missionair pastoraat in Zeeuws-Vlaanderen en dat hij zijn werk met voldoening mag verrichten.

Willibrordustoren Terneuzen - Vredeskapel en expositie

Welkom in de Willibrordustoren in de Korte Kerkstraat in Terneuzen! Op de begane grond bevindt zich de Vredeskapel. Deze is dagelijks open van 9.30 tot 15.30 uur. De expositie van de rooms-katholieke enclave is op de eerste verdieping. Deze is van mei tot september tussen 13.30 en 15.30 uur vrij toegankelijk. Bezoek deze expositieruimte en de Vredeskapel buiten deze periode en tijden op afspraak, onder leiding van een gids. Lees de folder over de Willibrordustoren hier.

Afspraak maken?
Bel naar het Parochiebureau: 0115-61600. Of neem contact op met het Gidsenteam Zeeuws-Vlaanderen: 06-12711700. Tip: combineer uw bezoek met een rondleiding door de binnenstad!

Parochie in beeld: video

Woord van Bemoediging door één van de pastores (met één of twee assistenten), via het YouTube-kanaal van Kerkbelang Koewacht. Deze Woorden van Bemoediging komen tot stand in samenwerking met de drie Zeeuws-Vlaamse r.k.-parochies: H. Maria Sterre der Zee, Elisabeth-Parochie, H. Andreas West-Zeeuws-Vlaanderen en de stichting Kerkbelang Koewacht.

Biechten

U kunt tijdens en ook na de vastentijd een afspraak maken met de kapelaan om te biechten. Bel voor een afspraak met de teamassistente (0115-616006), elke werkdag tussen 10.00 uur en 11.30 uur.

Lees het RegioBlad online!

Het RegioBlad is ook digitaal beschikbaar. Maak gebruik van Google Chrome, dat werkt het beste. 

Vertrouwenspersoon parochies aangesteld

Daan Boonman is benoemd tot vertrouwenspersoon voor de parochies in Zeeuws-Vlaanderen: de parochie heilige Maria Sterre der Zee, de Andreasparochie en de Elisabethparochie. Lees meer.

MEDEDELINGENBLADEN

Vastenactie: Waar en wanneer?

We zien u graag bij de activiteiten van de Vastenactie. Kijk hier voor alle informatie, welkom! Ook dit jaar werken de drie Zeeuws-Vlaamse parochies samen in het kader van de Vastenactie. Een nieuw project dit jaar: het werk van pater Cyril Swinne in de stad Barranquila te Colombia. Lees alle informatie over de Vastenactie 2024.

Inloopochtenden voor nabestaanden

U heeft afscheid moeten nemen van iemand die u lief was: uw echtgenoot of echtgenote, vader of moeder, kind, vriend of vriendin. U moet de leegte in uw leven een plaats geven en daarom biedt de Elisabeth-parochie inloopochtenden aan waarbij u als nabestaande contact kunt leggen met mensen in dezelfde omstandigheid. Ter bemoediging van elkaar. Geen 'zware' gesprekken, maar belangstelling voor de ander. De data van de Inloopochtenden vindt u hier.

Boekenhoek vol!

De kasten in de boekenhoek zijn vol. Voorlopig kunnen we geen nieuwe boeken meer kwijt, dus er even geen meer inleveren!

Hulp bij Oekraïne

De Zeeuws-Vlaamse parochies kwamen bij elkaar om te kijken welke hulp we kunnen bieden. Lees de brief van Pastoor Wiel Wiertz.

Vastenactie in het nieuws!

Landelijke aandacht van de Vastenactie voor onze activiteiten in Zeeuws-Vlaanderen. Lees meer op de website waarin ze de winkels een 'inspirerend voorbeeld' noemen.

Wat als je leeft in armoede

Waar kan je terecht?

Bij wie moet je zijn?

Is er ergens een helpende hand?

Livestreams

De vieringen online live meebeleven of terugkijken? U kunt terecht op www.kerkdienstgemist (zoek op RK Kerk Terneuzen). Tip voor gezinnen: www.sintfranciscuscentrum.nl. Dit centrum zorgt voor live-streams en Gezinspastoraat via Facebook, met pastoor Jochem!

Gezinspastoraat thuis

De filmpjes van pastoor Jochem zijn wekelijks te zien. Hij zendt iedere zondagavond live uit om 19.00 uur, via Facebook.

Ruimte voor gebed en bezinning

Er zijn speciale plaatsen voor een gebed, een kaarsje of bezinning in Terneuzen, Sas van Gent en Zuiddorpe. Lees er hier meer over.