Spring naar hoofd-inhoud

Welkom op onze website

Heeft u dringend een pastor nodig? Bel (06) 53 99 78 50

In gesprek over levensvragen en het geloof: Alpha

Wil je meer weten over het christelijk geloof? Alpha is met anderen in gesprek gaan over levensvragen. We beginnen met een maaltijd, vervolgens een inleiding op een gespreksonderwerp en de avond wordt afgesloten met een gesprek in kleine groepen. Op woensdagavonden, van 18 januari tot 19 april, steeds van 18.00 tot 21:30 uur in het Parochiecentrum aan de Steenstraat 9 in Hulst. Iedereen kan op de eerste avond vrijblijvend een keertje mee aan tafel gaan. De deelname is gratis. Aanmelden t/m woensdag 11 januari, via www.alpha-cursus.nl/cursus/alpha-hulst-2. Meer info: René Goossens: telefoon 06-44282803, e-mail alphahulst@freedom.nl. Lees meer op de website van rk-kerk OZVL.

Viering Kerstavond Philippine

Kerstviering Philippine, met samenzang met het Cuyperskerkkoor

Zaterdag 24 december 2022

Aanvang koorzang: 18.45 uur

Aanvang van de Eucharistieviering: 19.00 uur.

Voorganger: Kapelaan Romero

Programma: www.cuyperskerkkoor-sasvangent.jouwweb.nl

Zing mee in het Kerstkoor!

Sjaloom begint een Kerst-projectkoor!

Altijd al eens willen zingen, maar niet vast willen zitten aan een lidmaatschap?
Alle positieve effecten van heerlijk ontspannen zingen willen ontdekken?
En daarbij volledig in Kerstsferen komen?

Doe dan mee met het interkerkelijk koor Sjaloom. Als afsluiting van het project verlenen we rond Kerst diverse medewerkingen in kerkdiensten. Start op zondag 30 oktober, van 19.00 tot 20.30 uur inclusief een pauze. We repeteren in de Goede Herderkerk, Koninginnelaan 4 te Terneuzen. Voor meer info: sjaakhamelink@gmail.com.

Willibrordustoren Terneuzen - Vredeskapel en expositie

Welkom in de Willibrordustoren in de Korte Kerkstraat in Terneuzen! Hier vindt u de Vredeskapel en in de tentoonstellingsruimte een expositie over de geschiedenis van de Rooms-Katholieke enclave in dit gebied.

De Vredeskapel (op de begane grond) is dagelijks open van 9.30 tot 15.30 uur.

De expositieruimte (op de eerste etage) is in de periode van 10 juli tot en met 9 augustus 2022 dagelijks open van 13.30 tot 15.30 uur. Bezoek deze expositieruimte en de Vredeskapel buiten deze periode en tijden op afspraak, onder leiding van een gids.

Voor afspraken, bel of e-mail:

De Elisabeth-parochie: e-mailadres bureau@eparochie.nl of 0115-616006 (tijdens werktijd van maandag tot en met vrijdag van 9.30 tot 11.30 uur).

Voor een uitgebreide rondleiding voor de binnenstad van Terneuzen, met daarbij inbegrepen een bezoek aan de Willibrordustoren, contacteer het Gidsenteam (www.gidsenteam-zvl.nl), via e-mail info@gidsenteam-zvl.nl of telefonisch 06-12711700.

Kennismaking met onze nieuwe kapelaan

In de link stelt onze nieuwe kapelaan zich graag schriftelijk voor aan de parochianen.

Parochie in beeld: video

Woord van Bemoediging door één van de pastores (met één of twee assistenten), via het YouTube-kanaal van Kerkbelang Koewacht. Deze Woorden van Bemoediging komen tot stand in samenwerking met de drie Zeeuws-Vlaamse r.k.-parochies: H. Maria Sterre der Zee, Elisabeth-Parochie, H. Andreas West-Zeeuws-Vlaanderen en de stichting Kerkbelang Koewacht.

Lees het RegioBlad online!

Het RegioBlad is ook digitaal beschikbaar. Maak gebruik van Google Chrome, dat werkt het beste. 

MEDEDELINGENBLADEN

Doe mee: escaperoom in PKN-kerk Axel

Vind de sleutels in de Escaperoom en red het Kerstfeest! Je kunt meedoen van 5 tot en met 9 december. Vooraf gratis inschrijven met 3-4 personen per spel (een spel duurt ongeveer 25 minuten). Leeftijd: 8 tot 100 jaar. Vooraf ontvangst met een drankje, achteraf welkom op het winterterras! Locatie: 'Onder de toren', PKN-kerk in Axel. Aanmelden via de qr-code op de flyers of via de www.pknaxel.nl.

Inloopochtenden voor nabestaanden

U heeft afscheid moeten nemen van iemand die u lief was: uw echtgenoot of echtgenote, vader of moeder, kind, vriend of vriendin. U moet de leegte in uw leven een plaats geven en daarom biedt de Elisabeth-parochie inloopochtenden aan waarbij u als nabestaande contact kunt leggen met mensen in dezelfde omstandigheid. Ter bemoediging van elkaar. Geen 'zware' gesprekken, maar belangstelling voor de ander. De data van de Inloopochtenden vindt u hier.

Boekenhoek vol!

De kasten in de boekenhoek zijn vol. Voorlopig kunnen we geen nieuwe boeken meer kwijt, dus er even geen meer inleveren!

Hulp bij Oekraïne

De Zeeuws-Vlaamse parochies kwamen bij elkaar om te kijken welke hulp we kunnen bieden. Lees de brief van Pastoor Wiel Wiertz.

Vastenactie in het nieuws!

Landelijke aandacht van de Vastenactie voor onze activiteiten in Zeeuws-Vlaanderen. Lees meer op de website waarin ze de winkels een 'inspirerend voorbeeld' noemen.

Wat als je leeft in armoede

Waar kan je terecht?

Bij wie moet je zijn?

Is er ergens een helpende hand?

Livestreams

De vieringen online live meebeleven of terugkijken? U kunt terecht op www.kerkdienstgemist (zoek op RK Kerk Terneuzen). Tip voor gezinnen: www.sintfranciscuscentrum.nl. Dit centrum zorgt voor live-streams en Gezinspastoraat via Facebook, met pastoor Jochem!

Gezinspastoraat thuis

De filmpjes van Kapelaan Jochem zijn wekelijks te zien. Hij zendt iedere woensdag- en zondagavond live uit om 19.00 uur, via Facebook.

Ruimte voor gebed en bezinning

Er zijn speciale plaatsen voor een gebed, een kaarsje of bezinning in Terneuzen, Sas van Gent en Zuiddorpe. Lees er hier meer over.