Spring naar hoofd-inhoud

Welkom op onze website

Heeft u dringend een pastor nodig? Bel (06) 53 99 78 50.

Aanmelden voor het vormsel voor 1 maart

Eindelijk is het zover, we gaan starten met de aanmelding en daarna de voorbereiding van de kinderen op het Heilig Vormsel. Anders dan anders; absoluut. Dit jaar starten we digitaal en hopen dat we, wanneer de situatie het toelaat, de tieners ook ‘live’ kunnen ontmoeten.

Luisterend oor

Aangemoedigd door Monseigneur Liesen is een aantal vrijwilligers gevormd voor ‘Luisterend Oor’: een eenvoudig initiatief waarbij parochianen luisteren naar andere parochianen. De gevormde vrijwilliger luistert naar de zorg van de ander en indien gewenst kunnen ze er samen voor bidden. Daar waar de pastorale nood of vraag te groot is, weten de vrijwilligers de weg naar het pastorale team van de lokale parochie. Je kunt zeggen: het is een katholieke variant van De Luisterlijn.

Paaskaars thuis

U kunt een paaskaars voor thuis bestellen. Er is keuze uit 12 verschillende kaarsen. Klik op de oranje link 'Paaskaars thuis' hierboven voor meer informatie.

Parochie in beeld: video

Woord van Bemoediging door één van de pastores (met één of twee assistenten), via het YouTube-kanaal van Kerkbelang Koewacht. Deze Woorden van Bemoediging komen tot stand in samenwerking met de drie Zeeuws-Vlaamse r.k.-parochies: H. Maria Sterre der Zee, Elisabeth-Parochie, H. Andreas West-Zeeuws-Vlaanderen en de stichting Kerkbelang Koewacht.

Voor de kinderen: knutselblad

Lees en knutsel je mee? Leuk om ook samen te doen!

Lees het RegioBlad online!

Het RegioBlad is ook digitaal beschikbaar. Maak gebruik van Google Chrome, dat werkt het beste.

NIEUWS UIT EN ROND DE PAROCHIE

Boekje voor de kinderen over de veertigdagentijd

Paus Franciscus heeft gezegd: “De weg van de armoede en onthouding (het vasten), de aandacht en zorgende liefde voor de gewonde mens (de aalmoes) en een dialoog in kinderlijk vertrouwen met de Vader (het gebed) maken het ons mogelijk een oprecht geloof, een levende hoop en een daadwerkelijke liefde voor te leven.”

Om ook de kinderen uit te nodigen om zo met ons op weg te gaan, hebben we speciaal voor hen een mooi veertigdagenboekje gemaakt.

Revalidatie pastor van Waterschoot

Een bericht van pastor van Waterschoot, die herstellende is van zijn zeer ongelukkige val

Livestreams

De vieringen online live meebeleven of terugkijken? U kunt terecht op www.kerkdienstgemist (zoek op RK Kerk Terneuzen). Tip voor gezinnen: www.sintfranciscuscentrum.nl. Dit centrum zorgt voor live-streams en Gezinspastoraat via Facebook, met kapelaan Jochem!

Nieuwsbrief Elisabeth-parochie

Onze parochie heeft een Nieuwsbrief. Hierin brengen onze pastores u een groet en melden zij nieuws uit de parochie. U kunt zich aanmelden via bureau@eparochie.nl.

Financiële gevolgen door corona

Ook onze parochie heeft te maken met minder inkomsten door de maatregelen die zijn genomen om corona in te dammen.

Gezinspastoraat thuis

De filmpjes van Kapelaan Jochem zijn wekelijks te zien. Hij zendt iedere woensdag- en zondagavond live uit om 19.00 uur, via Facebook.

Ruimte voor gebed en bezinning

Er zijn speciale plaatsen voor een gebed, een kaarsje of bezinning in Terneuzen, Sas van Gent en Zuiddorpe. Lees er hier meer over.